În ce țară s-ar afla Dănut Lupu, dat în urmărie generală. De ce a trebuit instanța să-i dea condamnare cu executare

de: Beatrice Dumitru
03 10. 2023

Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins de două ori în timp ce conducea fără permis. Acesta nu este în țară și a fost dat în urmărire generală. Acum s-a aflat unde se află fostul fotbalist.

Unde se află Dănuț Lupu

Dănuţ Lupu a fost condamnat la șapte luni şi zece zile închisoare după ce a fost prins conducând fără permis, iar judecătorii au fost obligaţi să-i aplice o pedeapsă cu executare. Fostul fotbalist a anunțat că este plecat din țară împreună cu soția.

Dănut Lupu este dat în urmărire generală, iar din ultimele informaţii, el s-ar află în Dubai, Emiratele Arabe Unite, pentru a face niște analize, dar a anunțat într-o intervenţie telefonică că revine la Bucureșți  la sfârşitul săptămânii.

Dănuț Lupu a jucat la Dinamo și la Rapid.

„Sunt vinovat, asta e viaţa! Eu sunt plecat de o săptămână din ţară. Mă întorc sămbătă sau duminică şi o să mă duc să fac ce crede statul. Am plecat să-mi fac nişte analizele. Săntatea e mai importantă. N-am spus că fug.

Mă vor lua direct de la frontieră. Îmi fac griji pentru familia mea, pentru soția mea”, a mai spus Dănuț Lupu”, a declarat Dănuţ Lupu după aflarea verdictului, pentru Fanatik.

De ce i-au dat judecătorii închisoare cu executare

Decizia anunţată de Curtea de Apel Bucureşti, de condamnare cu executare a lui Dănuț Lupu, are legătură cu faptul că acesta era recidivist.

La prima abatere, Dănuţ Lupu invocă un prieten cu problemele medicale.

În dimineaţa zile de 23 octombrie 2017, Dănuţ Lupu se deplasa de la Slănic Moldova spre casă. fiind însoţit de un prieten. În judeţul Vrancea a produs un accident auto soldat cu pagube materiale. El a fost legitimat de polițiștii ajunși la fața locului și au constatat că avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001.

Citește și: Reacția lui Dănuț Lupu după ce a fost condamnat la închisoare. A plâns în direct. Când se va preda: ”Mă vor lua de la frontieră”

A fost trimis în judecată, iar în timpul procesului a susţiute că maşina aparţinea prietenului său, căruia i s-a făcut răuși a trebuit să se urce el la volan. Judecătoria Focşani l-a condamnat la opt luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la șase luni, tot cu amânare.

La a doua abatere, Dănuţ Lupu se justifică tot cu probleme medicale

După numai o săptămână de la condamnarea primită la Curtea de Apel Galaţi, respectiv în data de 30 iulie 2020, Dănuţ Lupu este oprit în trafic de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov. Poliţiştii au constatat că are permisul de conducere suspendat, i-au întocmit dosar pena și a fost trimis pentru a doua oară în judecată.

Citește și: Dănuț Lupu, „vânat” pentru postul de la CS Dinamo? Dumitru Dragomir, scenariu bombă după condamnarea fostului jucător al naționalei

În fața judecătorilor și-a recunoscut fapta și a spus că s-a urcat la volan fără permis deoarce se grăbea să ajungă la spital pentru că se simțea rău. Pentru că era recidivist, instanța a fost obligată sa-i dea o sentință cu executare. Așa s-a ajuns la șapte luni și zece zile de închisoare.

Cât va sta, de fapt, la închisoare

Dănuț Lupu a dezvăluit că va ispăși jumătate sau puțin mai mult de jumătate din pedeapsa dictată de instanță. Astfel, el va sta în spatele gratiilor aproximativ trei luni și jumătate, chiar patru.

”De ce am zis trei luni? Păi, pentru că o să fac două treimi din pedeapsă, așa că o să ies după trei luni jumătate, patru. Așa spune legea, nu eu. Până la urmă nu am făcut mare lucru”, a mai spus Dănut Lupu.

Procesul lui Dănut Lupu a început în urmă cu mai bine de doi ani. A fost o recidivă a aceastei infracțiuni, care se poate pedepsi cu închisoarea de până la cinci ani.